DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 23.07.2014 08:45:45

Hasičský záchranný sbor Tatra Kopřivnice

Ohlednutí za rokem 2007

Vážení kolegové hasiči, hasičky i ostatní návštěvníci našich webových stránek,

došli jsme na konec roku 2007 a jak už bývá zvykem je vhodné věnovat pár řádků některým událostem, jež jsou ohlédnutím za letošním rokem a nějakým způsobem se zapsali do naší paměti.

V letošním roce jsme v součtu výjezdů, to je pro město i podnik přesáhli hranici 350.

Většinou se jednalo o různé druhy technických pomocí. Citelně ovšem do statistik zasáhl duben kdy jsme mimo jiné likvidovali dva požáry ve výškových budovách s celkovou škodou 80 000 Kč. Ale mnohem tragičtější bylo vyhasnutí dvou životů, které se i přes maximální úsilí záchranářů nepodařilo zachránit. V květnu bylo nutno uchránit hodnoty při požáru chaty, dopravní vedení v terénu dosáhlo 200m délky. Červen přinesl požár bytu se škodou 20 000Kč z neopatrnosti, kdy byl popálen uživatel .

Léto sebou jako už tradičně přineslo mnoho obtížného hmyzu, se kterým majitelé nemovitostí nehodlali dělit o svůj majetek a proto bylo hojně výjezdů na tyto malé tvory. Opět se setkáváme s dopravní nehodou se zraněním a taky s vyvráceným autojeřábem, požárem trafostanice atd. Mohli bychom psát ještě o mnoha dalších událostech nicméně stačilo jen malé ohlédnutí.

V září se konala významná událost v historii automobilky a tou bylo 110 let od doby, kdy byl vyroben první automobil. Jednotka se značnou měrou podílela na přípravách a zajišťovala hladký průběh tohoto dne zabezpečením a organizačních pomocí .

Mimo pracovní činnost tvořenou zásahy jsme začali pracovat na DVD o hasičských vozidlech Tatra, ve spolupráci s SDH Chodov , SDH Pečky a za podpory obchodního oddělení Tatra a. s.. Týden po oslavách se konal Presentation day, kde mělo svou premiéru i naše DVD TATRA PARTNER PRO HASIČE

Vzhledem k tomu, že se film setkal s kladnými ohlasy, proběhlo jednání s časopisem Rescue report. Výsledkem bylo vydání DVD jako přílohy prosincového čísla tohoto odborného časopisu.


Tečkou za tímto ohlednutím je přání mnoha úspěchů v roce 2008 Vám i naším kolegům ze stanice za www.hzskoprivnice.wbs.cz 

přejí hasiči

Martin Pospěch

Miroslav Černoch

a webmaster Honza Tihelka